Så kan du skapa din egen app

Det finns appar till det mesta nuförtiden och det behöver inte vara speciellt svårt att skapa sin egen app! Med hjälp av en agentur som arbetar med att tillverka appar av alla möjliga slag kan man satsa på en ny idé, antingen för att tjäna pengar på den eller för att man behöver den i sitt liv och vill dela med sig av den till vänner och bekanta.

En app kan vara ett spel, ett praktiskt verktyg, en typ av räknare eller anteckningsprogram, en stegräknare, påminnelseapp och så vidare. Man kan också skapa butiker för små nischer, t.ex. en appshop för segelbåtentusiaster där man säljer båttillbehör, seglarkläder som seglarbyxor och seglarjackor, och så vidare. En app kan också vara ett community där folk kommunicerar och umgås virtuellt.

Hur tjänar man då pengar på en app? När man säljer sin app på App Store tar Apple 30% av vinsten och resten får du in på ditt konto månadsvis. Det går även att sälja uppgraderingar, medlemskap och annat inuti appen, vilket är ett annat sätt att tjäna pengar på.

Om du är nyfiken på hur det skulle vara att skapa appen på egen hand kan vi rekommendera att du tar en titt på ThriveApp, IBuildApp eller AppMakr som erbjuder mjukvara i drag-and-drop stil med vilka du kan skapa din egen app utan att några programmeringskunskaper. Allra viktigast är så klart att man tar saken i egna händer och gör den research som krävs, att man skissar ner sin idé och börjar ta kontakt med folk som kan hjälpa till.