Vad har digitaliseringen gett oss?

Världen har förändrats mycket sen digitaliseringen. Trots att digitaliseringen inte är färdigutvecklad på långa vägar har vi redan sett stora skillnader av denna förändring. Skillnaderna man kan se idag är till och med så pass stora att det finns ett väldigt tydligt “före och efter”.

Nu när vi är mitt uppe i processen kan det vara svårt att se vad digitaliseringen har förändrat. Därför är det bra att stanna upp och reflektera över detta ibland. När vi stannar upp och reflekterar kan vi även vara tacksamma över det vi har fått, samt inse att somliga delar av det vi fått eller skapat kanske inte är så bra.

Möjligheten att kontakta hela världen

Tack vare digitalisering kan du idag kontakta hela världen. Du kan kontakta någon som är tusentals mil ifrån dig samtidigt som du själv bara sitter i din soffa. Detta kan även ske bara på några sekunder. Det är ju bara skriva ett meddelande i någon slags app med chattfunktion och sen trycka på skicka. Efter någon sekund får mottagaren ditt meddelande. Visst är det stor skillnad mot när vi var tvungna att skriva brev och vänta på att brevet skulle komma fram i flera veckor?

Få hem det du behöver snabbt

Om det är positivt eller negativt att man idag kan sitta hemma och köpa allt man behöver får du själv välja. Jag tycker att det positiva är att man inte behöver oroa sig för att hinna handla när butiken har öppet. När som helst på dygnet kan du klicka hem exakt det du behöver. Gick bilbarnstolen sönder mitt i natten? Ingen fara, beställ hem en ny bilbarnstol på bara några klick och få hem den någon dag efteråt, utan att du själv behöver anstränga dig, ta tid eller energi.